Mad Science Gelderland

Bij Mad Science leren kinderen alles over wetenschap en techniek op een zeer uitdagende, professionele en vooral ludieke manier.

Het coolste feestje ooit

Wil jij een professor die jullie een privé les geeft met de coolste experimenten? Meer info: kinderfeestje Mad Science regio Nijmegen.

Mad Science Vakantiedagen

In de schoolvakanties verzorgt Mad Science de leukste educatieve workshops. Kinderen ervaren, voelen, proeven, zien, horen en ruiken waar (mad) science nu echt voor staat! Deze dagen kan je een gevarieerd, educatief en natuurlijk knettergek programma verwachten. De kinderen gaan op avontuur in de wondere wereld van de wetenschap en techniek. Elke dag staat in het teken van een ander spannend thema, waarmee de Mad Scientists samen met de jonge wetenschappers aan de slag gaan. Lekker veel zelf doen en ontdekken staan voorop.
De kids zijn vaak zo druk bezig dat ze niet in de gaten hebben dan ze aan het leren zijn! Daarbij zorgt de uiterst professionele begeleiding voor een onvergetelijke tijd.

Praktische informatie Mad Science Vakantiedagen:
- Diverse data & locaties hier in de buurt.
- Voor iedereen van 6 t/m 12 jaar
- Er zijn leuke informatieve dagthema's. Wat het thema is zie je op het inschrijfformulier, via de link hier onder.
- Meer informatie: Vakantiekamp en zomerkamp Mad Science.

Naschoolse techniekcursus

De naschoolse techniek cursus geeft kinderen een eerste kennismaking met wetenschap & techniek. Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap & techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. Tussen de activiteiten door krijgen de kinderen duidelijke instructies en informatie over het dan behandelde thema. Er wordt veel gewerkt met schaalmodellen, sheets en ze gebruiken demonstraties om gevaarlijkere proeven te doen. (Bijvoorbeeld met vuur en/of chemicaliën).

De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen, zijn zeer educatief en stimuleren een onderzoekende leerhouding. Door talloze experimenten, activiteiten en demonstraties leren de kinderen principes en methoden waar ze later op terug kunnen vallen. Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardigheden, voor nu en later.

Dit alles wordt geleid door een professionele Mad Science docent die een uitgebreide training heeft moeten doorlopen en natuurlijk een passie heeft voor het werken met kinderen. Na iedere les krijgen de kinderen materialen en informatie mee naar huis om thuis verder te leren en experimenteren.
Om kinderen opnieuw te kunnen verwonderen komt Mad Science elk jaar terug met een nieuw lesaanbod. Mad Science heeft momenteel voldoende in huis om elk jaar op een school terug te komen. Zo kan je kind vanaf groep 3 tot en met groep 8 ieder jaar aan een nieuwe techniek cursus deelnemen.

Aanbieder van deze activiteit

Deze activiteit wordt u aangeboden door Go Kids

De beschrijving van deze activiteit is door Go Kids aangeleverd.

Route informatie

Van adres
Naar adres
Afstand route
Wij maken gebruik van cookies.