Speelnatuur op Tiengemeten

Natuureiland Tiengemeten

Natuureiland Tiengemeten is een eiland net boven Goeree Overvlakee aan de rand van de Biesbosch. Je gaat er vanaf Nieuwendijk 1, (Zuid Beijerland) met een leuke pont naar toe. Het klinkt misschien ver weg, maar vanuit Breda ben je er in 45 minuten om zeearenden te spotten!

Jullie varen met een pont naar Tiengemeten met zijn ongerepte wildernis. Hier wonen onder andere de bever en de zeearend. Komen jullie ze ontmoeten tijdens een van de mooie uitgezette wandelingen? Zo is er een 3,5 km lange Beverwandelroute en een wandeling door het watermoeras langs de Schotse hooglanders. Of ga met wat tips van de medewerkers van Natuurmonumenten zelf op zoek naar de zeearend of een van de andere bijzondere vogels die hier verblijven.

Natuureiland Tiengemeten is een perfect familieuitje in de natuur. Kinderen zullen het fantastisch vinden.

Tip: Jullie kunnen ook overnachten in deze Nederlandse wildernis! Er is een natuurcamping en er zijn een paar vakantiewoningen die je kunt huren via Natuurmonumenten.

Speelnatuur

Naast de mooie wandelingen, is er ook volop ruimte om te spelen. Op Speelnatuur, de natuurspeeltuin met meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten kunnen de kids zich eindeloos vermaken.

Er is echt van alles te zien, doen en beleven. Voor de kleintjes tot 6 jaar is er een veilig Ukkie-eiland, vlakbij het terras met voor (groot-) ouders koffie en thee. De wat oudere kids kunnen vlotten bouwen, hutten bouwen, een natuurglijbaan maken en nog veel meer. Ontdek het zelf!

Tip: schone kleding en handdoek

Speelnatuur is een natuurparadijs met water, zand, flauwe oevers en veel meer. Je kunt hier heerlijk ravotten en daar word je vies van. Er zijn douches aanwezig, maar neem ook schone kleding, schoenen en een handdoek mee!

Speelnatuur en Tiengemeten zijn een ruig dagje uit voor het hele gezin. Ontdek het zelf, hoe ben jij in het wild?

Aanbieder van deze activiteit

Deze activiteit wordt u aangeboden door Go Kids

De beschrijving van deze activiteit is door Go Kids aangeleverd.

Route informatie

Van adres
Naar adres
Afstand route
Wij maken gebruik van cookies.