Bezoekerscentrum De Hoep Castricum

In Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum is niet alleen van alles te zien en te leren over de waterzuivering en de duinen - er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd!

Er is een speciaal aangelegde Hoeptuin: daarin zie je hoe het duinlandschap is ontstaan. Met een vlindertuin en een vogelobservatiewand.

Leuke wandelingen met kinderen vanuit bezoekerscentrum De Hoep in Castricum

Je vanuit De Hoep heel leuk een korte wandeling (2km) doen met kids van 4 tot 6 jaar - waarbij rode bordjes met kaboutermutsjes de weg wijzen. Je kuurt daarbij een rugzak met daarin spannende opdrachten en materialen, waardoor de wandeling een belevenis voor kinderen wordt.

Voor kids van 5 tot en met 9 jaar is er ook een rugzak, maar dan met Het geheim van de Duinmagiër. De tocht die hierin beschreven wordt duurt zo'n twee uur, vol met spannende opdrachten waarvoor je speciale benodigdheden in de rugzak meekrijgt.

Nog een rugzak: voor kids van 6 t/m 12 jaar voor het behalen van het diploma 'Hulpboswachter': een rugzak met 10 opdrachten en bijbehorende materialen, waarmee ze een route van 3,5 kilometer lopen.

Een rugzak voor iedereen van 8 t/m 80 jaar: Tuinstruinen. Deze doe je in de tuin van het bezoekerscentrum. Met de spullen uit de rugzak ga je waterdiertjes vangen, kriebelbeestjes peuteren, bomen onderzoeken en vogels spotten.

De huur van zo'n rugtas kost €8,- daarmee kun je met max. 4 kinderen op pad.

Kijk voor meer informatie en actuele activiteiten ook op www.pwn.nl/activiteiten

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in de regio? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekendtips & Specials van Go-Kids Zaanland!

Aanbieder van deze activiteit

Deze activiteit wordt u aangeboden door Go Kids

De beschrijving van deze activiteit is door Go Kids aangeleverd.

Route informatie

Van adres
Naar adres
Afstand route
Wij maken gebruik van cookies.