Kasteel Hernen

In de omgeving van Wijchen ligt Hernen. Een dorpje met een afwisselend en waterrijk buitengebied. Er liggen bossen en een gave middeleeuwse burcht. Dit kasteel kan ontdekt worden met als gids een 'pratende' lamp.

Speurtocht

Nadat je het kasteel bezocht hebt kan je ook nog met je familie op eigen gelegenheid een speurtocht buiten rondom kasteel doen. Help Poortwachter Hendrik met zijn poortwachter taken en wie weet vind je uiteindelijk nog een kleine beloning. Deelname aan de speurtocht is gratis voor reguliere bezoekers aan het kasteel.

Filmlocatie

Het kasteel is tussen 1942-1957 grondig gerestaureerd. In de tijd daarna werden ook het Hernense Bos en het terrein achter het kasteel, eigendom van de stichting. Eind jaren zestig deed het kasteel dienst als filmlocatie voor de bekende tv-serie Floris.

Evenementen

Het kindervriendelijke kasteel is van april t/m oktober open voor publiek op woensdag-, donderdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Op deze dagen, maar ook op andere momenten, wordt er veel georganiseerd voor jong en oud. Kijk in de agenda van Kasteel Hernen voor de meest actuele informatie over de evenementen.


Aanbieder van deze activiteit

Deze activiteit wordt u aangeboden door Go Kids

De beschrijving van deze activiteit is door Go Kids aangeleverd.

Route informatie

Van adres
Naar adres
Afstand route
Wij maken gebruik van cookies.