IVN Regio Breda

IVN Regio Breda

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil jong en oud betrekken bij de natuur. Betrokkenheid bij de natuur stimuleert duurzaam denken en handelen. Door de natuur van dichtbij te beleven en te leren kennen, gaan mensen de natuur respecteren en de waarde van natuur kennen voor eigen welzijn en woonomgeving.

Vrijwilligers van de IVN organiseren met dit doel excursies in verschillende natuurgebieden, stadsparken, bij landgoederen of in de eigen woonwijk. Ze geven diverse cursussen onder meer over planten, bomen, vogels en paddenstoelen.

Kinderen kunnen de natuur beleven en er meer van te weten komen bij IVN-activiteiten als Gezinsexcursies jeugdactiviteiten. Kijk hier voor de IVN agenda van Go-Kids regio Breda.

In de Regio Breda zijn twee IVN organisaties actief.

IVN Mark & Donge

Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar , die van avontuur, dingen ontdekken en buiten spelen houden organiseert het team van IVN, Xpeditie-Buiten! regelmatig op een fijne buitenspeelplek in de gemeente Breda een spannende activiteit. Ze doen elke keer iets anders; spectaculaire dingen zoals gezekerd aan touwen in bomen klimmen, of zelf een vlinderkastje in elkaar timmeren of spannend in het bos op zoek naar diersporen. Houd de agenda van Go-Kids regio Breda in de gaten voor deze leuke activiteiten.

Voor leden van de IVN Mark & Donge zijn er ook jeugdgroepen die op vaste tijden samen komen om van alles over de natuur te ontdekken. De Spitsmuizen (leeftijd 7 tot 12 ongeveer) komen één woensdag middag per maand bij elkaar. De Torenvalken (vanaf 12 jaar) één zaterdag per maand.

IVN Mark & Donge heeft een eigen website.

IVN Etten-Leur e/o

In Etten-Leur is ook een afdeling van het IVN, actief in de gemeenten Etten-Leur, Moerdijk en Halderberge. Ook zij organiseren verschillende leuke activiteiten voor het gezin. Zo is er maandelijks een bijeenkomst of excursie van de Jeugdnatuurwerkgroep met allerlei verschillende onderwerpen en bestemmingen. Klik hier dan ga je naar hun website. (De Jeugdnatuurwerkgroep vindt je onder "De werkgroepen".)

Aanbieder van deze activiteit

Deze activiteit wordt u aangeboden door Go Kids

De beschrijving van deze activiteit is door Go Kids aangeleverd.

Route informatie

Van adres
Naar adres
Afstand route
Wij maken gebruik van cookies.