Direct naar de contentDirect naar de footer

Wij gaan uitbreiden!

Op deze pagina houden wij u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. U blijft van harte welkom tijdens de bouwwerkzaamheden, natuurlijk doen wij er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Van der Valk Hotel Middelburg opende in juni 2010 haar deuren. Het huidige hotel, met 117 hotelkamers en suites, een restaurant, een bar en 11 verschillende zalen en boardrooms werd in 2 jaar en 2 maanden gebouwd. Achter de schermen wordt er al geruime tijd gewerkt aan een uitbreiding van het hotel.

Tijdens de verbouwing blijven wij onze gasten verwelkomen en wij zullen ervoor zorgen dat er zo min mogelijk overlast zal zijn, maar enige overlast in de vorm van geluid of dergelijke kunnen wij niet uitsluiten. Daarnaast zal er beperkte parkeergelegenheid zijn gedurende de uitbreiding. We stellen uw geduld op prijs en bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat dit werk kan veroorzaken.

Graag geven wij u een inzicht in de fases die we gaan doorlopen. Deze zullen wij gedurende de bouwperiode specificeren en up-to-date houden:

Fase 1 eind september - begin oktober 2019
Voorbereiding; bouwrijp maken & bouwplaats inrichting
19 september: begin klaarmaken parkeerterrein/bouwplaats inrichting

Fase 2 28 oktober 2019 - maart 2020
Fundering; palen boren, uitgraven en fundatie kelder, grondwerk fundering, begane grondvloer
5 t/m 15 november: de fundering wordt gelegd door middel van de geluidsarme boorpalen type Olivier. Dit gepatenteerde boorsysteem is volledig trillingsvrij, geluidsarm en 100% grondverdringend waardoor geen grond naar de oppervlakte wordt getransporteerd.

Fase 3 2 maart 2020 - juni 2020
Casco; wanden en vloeren begane grond, 1e, 2e en 3e verdieping, dakvloer

Woensdag 20 mei 2020 is het Prefab Casco volledig gerealiseerd. De rupskraan die hiervoor werd gebruikt is weggehaald en daarmee hebben we deze fase afgesloten.

Fase 4 vanaf juni 2020
Op dit moment zijn we begonnen met het sluiten van de gevel door o.a. het metselen en het plaatsen van de kozijnen.

Fase 5 vanaf augustus 2020
Afbouw en inrichting

Opening nieuwbouw wordt verwacht begin van 2021.

Deze planning is op basis van verwachtingen en voorspoedig verloop van de werkzaamheden. Wijzigingen zijn onder voorbehoud.

Wat komt er bij?

  • 48 hotelkamers
  • wellnessfaciliteiten
  • zwembad
  • fitness
  • 2 tennisbanen
  • 2e hotelbar
  • binnentuin