Direct naar de contentDirect naar de footer

GREENKEY MAATREGELEN

Wij hebben goud! Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een hotel heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de gouden Green Key.

Warmte Kracht Koppeling
Het hotel is uitgerust met een Warmte Kracht Koppeling. Een op aardgas lopende motor drijft een generator aan waarmee stroom wordt opgewekt. Zo voorzien wij ons gehele hotel zelf van stroom. En door de warmte die vrijkomt bij het produceren van deze stroom voorzien wij tevens in het warme tapwater en verwarming voor ons hotel.

Warmte terugwinning
Er worden veel producten gekoeld in een hotel. Al deze onttrokken energie wordt in het hotel hergebruikt. Bijvoorbeeld het koel houden van bier zorgt voor verwarming van het gebouw.

Klimaatbeheersing
Een hotelkamer wordt pas verwarmd of gekoeld na het inchecken van een gast. Hiervoor zorgt een koppeling tussen ons klimaat- en reserveringssysteem. Op deze manier voorkomen wij onnodig energieverbruik van niet verhuurde kamers. Ook als men de buitendeur van de kamer open zet, schakelt de klimaatbeheersing zichzelf uit.
De klimaatbeheersing zorgt ervoor dat alle warmte die uit het hotel onttrokken wordt hergebruikt wordt.

Elektra
Door de sleutelkaart in de kaarthouder in de kamer te plaatsen wordt de elektriciteit in de hotelkamer ingeschakeld. Hiermee wordt voorkomen dat het licht onnodig brand.

Infrarood afzuiginstallatie
Doormiddel van infrarood detecteert de afzuigkap in de keuken de hoeveelheid rook en past hier de aan- en afvoersnelheid op aan. Hierdoor wordt er efficiënt met energie omgegaan.

Verlichting
Er wordt vrijwel uitsluitend gebruik gemaakt van led verlichting. Led verbruikt minder energie dan traditionele verlichting, bevat geen schadelijke stoffen en is gezonder omdat er geen uv-straling vrijkomt. Verder is led verlichting minder brandgevaarlijk en dus veiliger.

Schoonmaak
Er komen steeds meer schadelijk stoffen in de grond en het water terecht. Sommige van die stoffen zijn afkomstig van schoonmaakmiddelen, zo kunt u denken aan chloor en fosfaat. Het kost veel moeite en geld om water te zuiveren tot drinkwaterkwaliteit. Wij trainen onze medewerkers in het gebruik van schoonmaakmiddelen zodat altijd de juiste producten worden gebruikt. Door het verschaffen van verschillende doseringstoepassingen in ons bedrijf voorkomen we onnodige vervuiling van het afvalwater.

Afvalscheiding
Naast het scheiden van glas, papier/karton, plastic en restafval, scheiden wij ook al onze etensresten in een zo gehete swill bak. Swill is een Engelse term die staat voor niet geconsumeerde delen van de maaltijden. Ons swill afval, wat bestaat uit etensresten, wordt via een zogenaamde storttafel onder druk in een ondergrondse opslagtank gepompt. Deze tank wordt leeggehaald en verder verwerkt tot biogas. Om u een idee te geven van de omvang: in 2014 is er 112 ton swill afval omgezet in 22.400 m3 biogas.
Ook scheiden wij kaarsvet, cartridges, klein chemisch afval, bouwafval, tuinafval en vetten. De achterliggende gedachte achter afvalscheiding is dat het afval gerecycled kan worden.

Hotellinnen
Het linnen dat wordt gebruikt voor het opmaken van de bedden wordt om de twee nachten in plaats van om de nacht verwisseld.

Ook proberen wij de hoeveelheid handdoeken die naar de wasserij gaat te verminderen. Doormiddel van een kaart in de badkamer wordt de gast gevraagd de handdoek op de grond te leggen wanneer deze moet worden verwisseld.

De gast kan op deze manier zelf bepalen hoe efficiënt hij met het milieu om wil gaan zonder daarbij in te leveren op comfort.

Papier en inkt
Er wordt uitsluitend minder milieubelastend papier ingekocht. Maar wij gaan verder. Daar waar mogelijk dringen wij het papierverbruik terug zodat er niet overbodig geprint wordt en indien er wordt geprint dan dubbelzijdig..

De van oudsher papieren informatiemap in de hotelkamers is vervangen door een online versie. Zo kan de informatie op ieder moment up-to-date worden gemaakt zonder opnieuw te hoeven printen.

Well Water
Onze hotelgasten ontvangen een flesje bronwater op de kamers. Dit is Well Water, zo gaat er van elke verkocht fles een vast bedrag naar duurzame initiatieven. Zowel op lokaal als mondiaal niveau. Vijf cent per liter gaat naar vergroening, schone zeeën en lokale liefdadigheid. En wat is er nou mooier om je eigen dorst te lessen, en tevens elders op de wereld veilig of schoon drinkwater helpen realiseren.

Bouwmaterialen
Bij nieuw- en verbouw wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Een voorbeeld hiervan is ons speelkasteel dat gebouwd is van fsc hardhout.

Medewerkers
Door medewerkers uitvoerig te informeren over GreenKey en ruimte te geven voor het aanbrengen van ideeën is de betrokkenheid bij GreenKey gegroeid. De maatregelen die worden genomen om de belasting op het milieu te verkleinen worden voor een groot deel door onze medewerkers aangebracht.

Oplaadpaal
Rijders van elektrische auto's zien graag dat snellaadpunten langs drukke snelwegen staan. Op locaties waar je een kopje koffie kunt drinken, mail kunt checken of even ongestoord kunt werken. Een groeiend aantal Valk Exclusief hotels biedt daarom de nieuwste oplaadtechnieken voor uw elektrische auto. Wij beschikken over een snellader, wat betekent dat u binnen 30 minuten 80% bijgetankt weer op weg kan gaan. Maar blijft u wat langer dan kunt u ook gebruik maken van de gewone lader.

Lokaal
Wij werken veel samen met lokale ondernemers, wat betekent dat op onze menukaart voornamelijk producten uit de streek staan. Dit is niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook kraakvers en overheerlijk!

De toekomst
Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Opwww.fee-international.orgleest u alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Stichting Het Zeeuws Landschap
Wij houden van ons mooie Zeeland. Daarom dragen we Stichting Het Zeeuwse Landschap een warm hart toe en zijn we lid van de Groene Kring. Stichting Het Zeeuwse Landschap zet zich al sinds 1936 in voor het behoud van het weidse Zeeuwse landschap met mooie vergezichten. Verspreid door heel Zeeland beheert en beschermt Het Zeeuwse Landschap inmiddels tientallen waardevolle gebieden, bij elkaar al bijna 10.000 hectare. Dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies is er volop gelegenheid van al dit moois te genieten. Op de site vanHet Zeeuwse Landschap vindt u alle informatie over de natuurgebieden en activiteiten.

Stichting Chocolate Lovers
Van alle opbrengsten uit de winkel bieden zij leuke, mooie en memorabele momenten welke geheel in het teken staan van chocola. Dit doen de vrijwilligers van Chocolate Lovers in de vorm van workshops en kinderfeestjes, het leveren van bonbons/chocola en wensen op maat. De goede doelen waar zij voor werken zijn onder meer samen met Stichting Opkikker, Make a Wish Foundation en Odensehuis.

Van der Valk Hotel Middelburg ondersteunt de stichting door de workshops en kinderfeestjes onderdeel te maken van het productaanbod en de opbrengst over te maken aan Chocolate Lovers

Scalda Netwerkhotels
De samenwerking tussen de bedrijven in het Netwerk Hotels Zeeland en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie heeft als doel om meer en beter opgeleide en op de praktijk voorbereide managers voor de regionale horeca af te leveren. Studenten die de school met een diploma verlaten, moeten bekend staan als vakbekwame aankomend managers. Uiteindelijk hopen de hotels te komen tot beter opgeleid personeel, dat breed inzetbaar is voor diverse functies binnen het hotel. Ook kennis van de streek wordt een belangrijk aspect in de opleiding.

VVV Zeeland Fietscafé
Een Fietscafé
• is herkenbaar voor de fietser door het speciaal ontworpen gevelbord is maximaal één kilometer van FIKS verwijderd;
• is minimaal vijf dagen per week geopend vanaf 11.00 uur (in de periode van mei t/m september en in schoolvakanties);
• heeft een sanitaire ruimte met mogelijkheid tot opfrissen en heeft een toiletruimte die ook toegankelijk is voor fietsers die geen gebruik maken van de horecafaciliteiten biedt een gratis watervulpunt voor bidons biedt gratis de mogelijkheid voor het opladen van de accu’s van elektrische fietsen.
• heeft de mogelijkheid om circa tien fietsen te stallen beschikt over een EHBO-uitrusting beschikt over een fietsreparatieset inclusief fietspomp is verkooppunt van de FIKS-kaarten biedt toeristische informatie en een overzicht van de nabijgelegen fietsreparatiepunten

Wij voldoen aan bovenstaande criteria en mogen met trots het predicaat Fietscafé dragen.Hiermee dragen wij ons steentje bij ter promotie van het fietsen in Zeeland.

Stichting Lekker Regionaal Product
Hét netwerk van ondernemers met passie voor de streekproducten van het land en uit zee. Met als doelstelling, meer streekproducten op de kaart en in het schap. We zetten ons ervoor in dat consumenten makkelijker streekproducten kunnen kopen en (buitenshuis) eten, adressen weten te vinden van verkoop en streekproducten kunnen beleven in Zeeland en West-Brabant. De producten uit zee en van het land met gegarandeerde Zeeuwse herkomst verdienen het om (h)erkend te worden. Binnen de campagne Proef & Beleef Zeeland informeren wij de toerist, inwoner, zakenpartner, bedrijven en iedereen die in de ban is van streekproducten.

Van der Valk Hotel Middelburg gebruikt zoveel mogelijk streekproducten bij de bereiding van de gerechten om zo het aantal transportbewegingen en Co2 uitstoot te beperken.

ValkRewards partnerprogramma
Het ValkRewards partnerprogramma biedt Zeeuwse ondernemers de mogelijkheid om geheel kosteloos onder de aandacht van al onze gasten te worden gebracht. De ondernemer is vrij om een bepaalde korting of cadeau aan te bieden aan deelnemers van ValkRewards ter promotie van het eigen product. Door het ValkRewards partnerprogramma stimuleren wij gasten om aankopen te doen bij lokale ondernemers.

Friends of UCR
Door deel te nemen aan het fundraising dinner leveren wij een bijdrage aan studiebeurzen voor 2e en 3e jaars niet-Europese studenten van University College Roosevelt in Middelburg. Deze beurzen worden renteloos verstrekt en na een aantal jaren zal de student deze aan de stichting terugbetalen zodat er opnieuw studenten gebruik van kunnen maken.

Challenger Zeeland
Als official hotelsupplier dragen wij bij aan een Internationaal Top Tennis event in Middelburg. Door onze ondersteuning is het voor jonge talentvolle spelers mogelijk om tegen een zeer gereduceerd tarief in ons hotel te verblijven.